стандарди

  • ASTM A193 A193M Стандардна спецификација за летајќи-челик и нерѓосувачки челик заклучување за висока температура и висок притисок и други услуги со посебна намена
  • ASTM A320 A320M Стандардна спецификација за летајќи-челик и нерѓосувачки челик заклучување за ниска температура Користење
  • ASTM A325M-09 Стандардна спецификација за структурните Завртки, челик, топлина третираат 830 MPa Минимална затегнувачка цврстина
  • ASTM A563M Стандардна спецификација за јаглерод и легирани челични навртки (метрички)